08-07-2014, at sea

Dat er ruim een week niks op dit blog is verschenen heeft er alles mee te maken dat ik nog druk bezig was met het afronden van mijn bachelorproject. Na een week lang dagen van 10 á 12 uur te hebben gemaakt is het erg fijn om te melden dat mijn scriptie is ingeleverd!  Niet dat ik nu alle tijd heb om niets te doen, ik geloof dat er nog vier kaartjes geschilderd moeten worden en op de post gedaan.

“Gisteren de hele dag zeeziek geweest, het was verschrikkelijk. Alhoewel ik niet m’n maaginhoud ben kwijtgeraakt, voelde ik me de hele dag te beroerd om iets anders te doen dan zitten en liggen, slapen en met veel moeite naar de wc gaan. Iedereen was geweldig lief voor me en behulpzaam met een trui pakken of een glaasje water halen. En ondertussen was iedereen druk bezig met het schip en het begin van de race, terwijl mijn grootste bijdrage het schillen van tien aardappels was.

Maar vanochtend was ik zo blij dat het over was, het was het bijna waard (nee, eigenlijk totaal niet). De wind is een stuk sterker geworden dus we gaan een stuk harder, en een stuk schever. We hebben zelfs een paar zeilen naar beneden gehaald zodat het schip geen water gaat scheppen. De bovenste, want die trekken het schip het meest omver. Ik geloof dat ik nu een presentatie over Nederland moet geven, totaal onvoorbereid, dus dat wordt leuk. Toedels.”