Happy Newyear!

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Aangezien er dit hele jaar nog geen update is geweest (ba dum tsss) werd het hoog tijd. Ondertussen zijn onder andere de volgende zaken gebeurd:

Sint Sergey

Op 5 december gaf Sergey Shadrin college met een nepbaard en een mijter op. De plukjes baard rond zijn mond bewogen bij het spreken. Ik weet niet of er nog een causaal verband is, maar bijna niemand heeft zijn vak gehaald.

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik nog kan schaatsen.

Op 20 december was ik jarig en dit heeft me behalve een prachtige plaat van de zon, doctor who monopoly (inner geek says “Yay!”), super zachte sokken, nog meer leuke cadeaus en een ongelooflijke troep ook nog wat voor mn sponsorbedrag opgeleverd. We bedanken Koosje voor €13 en Alexander voor €20! Dat maakt de voorlopige tussenstand €378.

Als ik een planning gemaakt zou hebben, zou ik die zeker niet gehaald hebben. Daar moet wat aan gedaan worden. Het sponsordiner was een groot succes, dus ben ik onderstussen een variatie hierop aan het organiseren: een sponsordiner voor vrienden (lees: vrienden van mij en niet die van m’n moeder). Ik ben nog bezig met mensen bellen en anders bereiken, maar de datum wordt 24 of 25 januari afhankelijk van wanneer de meeste mensen kunnen.
Deze keer staat de prijs op €15 euro p.p. rekening houdend met het beperkte budget van de meeste van mijn leeftijdsgenoten. Het eten zal dan ook wat minder vijf gangen en wat meer stamppot/soep/… (heb ik nog niet besloten) en een lekker toetje zijn. Om de helft van het doel te halen (dat is, €500) moeten er afgerond 8.133 mensen komen. Helaas ken ik geen mensen die vier dertigste persoon zijn, dus hopen we op 9 of meer mensen!

Morgenster

Dan nog iets leuks, een tijdje terug heb ik uitgekozen op welk schip ik mee ga varen. Als ik me niet vergis dan is het wel zo ongeveer bepaald dat dat dit schip wordt, de Morgenster. Leuke bijkomstigheid is dat er op dit schip een Europese uitwisseling plaatsvindt, wat inhoudt dat er trainees van een aantal verschillende nationaliteiten meegaan en er extra activiteiten worden georganiseerd zoals discussies over verschillen tussen landen en nationale diners (hé, das mijn pakkie an!). Ook leuk: in plaats van alleen van Harlingen naar Frederikstad zal dit schip ook nog doorvaren naar Denemarken. Hopelijk vind ik dat tegen die tijd nog steeds een voordeel.

Nou, zeg ik, dan zeg ik weer weer ajuus mensen, zeg ik toch.

“Ajuus”

P.S. Ben jij een element van de doorsnede van de verzamelingen “vrienden van Janna” en “mensen met €15” dan ben je uitgenodigd voor het aankomende sponsordiner (zolang ik denk dat er nog plek is). Laat het me weten als je wilt komen!

2 thoughts on “Happy Newyear!

  1. Ik stel voor dat je nog ‘n sponsordiner (of twee) organiseert. Het zou toch geweldig zijn als het zou lukken om het hele zeil bedrag bij elkaar te koken. Misschien dat een rondje docenten gunstig voor de meterstand zou zijn?
    Bovendien vind ik het erg leuk en inspirend om samen met jou het eten te bereiden.

    1. Het koken gaat tot nu toe in ieder geval heel goed! Ik vind het ook erg leuk en ontzettend bedankt voor alle hulp, mams.

Comments are closed.