If I Fits I Sits

In een oude studentenflat in Diemen, in een gezellige gang, in een enigszins opgeruimde en enigszins schoongemaakte keuken…

when suddenly…

DING DONG (eigenlijk meer tuut tuut tuut tuut) daar waren de eerste gasten. Zij konden nog zitten. Enige tijd later was de tafel bezet en werd de bank in beslag genomen. Nog iets later ook het kleine tafeltje dat tamelijk in de weg stond voor iedereen die er langs wilde. Men begon onzeker te worden van het behoud van zijn zitplaats bij terugkeer. Toen eenmaal alle gasten binnen waren en iedereen tegelijk zijn wrap op wilde warmen in de magnetron of probeerde het bestek te vinden, was de chaos compleet.

Gezelligheid studentenetentjeGelukkig viel het eten (en helemaal de zelfgemaakte appelkruimel met vanille-ijs) goed in de smaak. Alle gasten bedankt voor een gezellige avond en jullie bijdrage voor mijn reis! (Lisanne, Janne en Jelmer speciaal bedankt voor het afwassen!)

Maar een gezellige avond is allemaal leuk en aardig, het gaat natuurlijk om het geld.
13 gasten maal €15 + één lieve sponsering van €15 van Petra die toch niet kon komen + nog €10 extra van Lisanne en twee chocolade repen omdat ik heb helpen verhuizen en omdat Lisanne zo lief is – twee chocolade repen – €46 voor de boodschappen =  €174!
(Het uitroepteken is een uitroepteken en geen faculteit, was dat maar zo).
Hiermee komt de tussenstand op €552.

Ondertussen is ook mijn boeking voor de reis gemaakt en de aanbetaling gedaan. Op de paklijst stond onder andere de tip “Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende ondergoed mee neemt!” en de suggestie om foto’s van familie/vrienden/huisdieren mee te nemen. Ze zijn in ieder geval volledig.

Totaal ongerelateerd maar wel belangrijk: Ik heb eindelijk besloten welke master ik volgend jaar ga doen! Het was lastig kiezen uit meerdere kandidaten, maar ik ben blij dat ik kan aankondigen dat het wordt…

GRAPPA!

grappa drank

 

Nee nee, deze GRAPPA:

grappa2Het instituut combineert deeltjes-, theoretische en astrofysica om grote vragen te beantwoorden over het universum. Hierbij gaat het vooral om het allergrootste – het universum bijvoorbeeld – en het allerkleinste – elementaire deeltjes. Het gaat om vragen als  “Hoe is het heelal ontstaan?”, “Wat is donkere materie?” en “Wat zijn de wisselwerkingen tussen de kleinste deeltjes?”.
Kortom, fundamental stuff in space.

 

2 thoughts on “If I Fits I Sits

Comments are closed.