It begins…

Met de lanceren van deze website ben ik dan echt begonnen. Ondertussen ben ik al twee keer om zes uur ‘s ochtends opgestaan om naar Harlingen af te reizen, waar in de Maritieme Academie de selectiedag en de trainingsdag voor alle trainees plaatsvonden. En dan te bedenken dat het allemaal begon omdat mams me een folder gaf met de tekst “WOULD YOU LIKE TO SAIL TO NORWAY AND DENMARK IN THE SUMMER OF 2014? BE A HERO AND EXPLORE AN OCEAN OF EXPERIENCE”. In caps natuurlijk want zo trek je mensen hun aandacht. Nou, dat leek me wel vet, dus heb ik me aangemeld.

Wat ze niet op de folder hadden gezet is dat je voor de reis €999 bij elkaar moet sprokkelen door sponsoren te vinden. Vandaar dat ik nu niet alleen hard aan het studeren ben omdat het volgende week tentamenweek is (en atoomfysica is moeilijk), maar ook nog even de laatste puntjes op de i van dit blog zet. Want een blog, dat is hip, dat doe je als je een actie onderneemt. Ik zal binnenkort ook nog een facebookpagina in elkaar flansen, zodat je alles kan vind-ik-leuken en dat soort dingen, maar voor nu kun je gerust reacties achterlaten op de site!

Ondertussen is er nog €0 binnen, maar binnenkort komt er een heus benefietdiner voor kennissen die hopelijk een beetje geld voor me over hebben. Nog tips voor lekker eten? Misschien komt er ook nog een studentenversie voor een kleiner prijsje.

Weetje van de week: een zeilboot kan schuin tegen de wind in varen (tot ongeveer een hoek van 45 graden) dankzij het Coandă-effect. Dat is hetzelfde effect wat ervoor zorgt dat het water in een bochtje gaat lopen als je een lepel onder de kraan houdt. Hetzelfde gebeurt met de wind die langs de zeilen wordt gebogen, zodat hij van achter het schip wegblaast. Met Newton’s tweede wet: een kracht veroorzaakt een tegenovergestelde, even grote kracht (beter bekend als “actie is min reactie”) zorgt dit voor een kracht vooruit op het schip.

4 thoughts on “It begins…

  1. Goeie start Janna!
    Ik hoop dat de sponsor actie je voor de wind gaat en ik help je dan ook graag om alle zeilen bij te zetten…

Comments are closed.